Introduktion – University of Copenhagen

Introduktion

Det er med stor glæde at forskningsprojektet Governing Obesity, Københavns Universitet, og Videnskabsteateret præsenterer forestillingen "Lev livet med stil – et mellemværende".

Om forestillingen

Sundhed er grundlæggende for, at vi som mennesker kan leve det liv, vi ønsker, og vores fysiske og psykiske velvære er med til at sikre et langt liv med god livskvalitet.

Forestillingen “Lev livet med stil – et mellemværende” motiverer tilskuerne til at reflektere over egen livsstil og sundhed. Med input fra en række videnskabelige felter styrker forestillingen den enkeltes viden om sundhed og betydningen af livsstil i et samfundsperspektiv. De idealiserede fremstillinger af krop, sundhed og livsstil, vi dagligt konfronteres med, udfordres her af sundheds- og livsstilsforskningens resultater og perspektiver. Der tages udgangspunkt i det brede sundhedsbegreb, hvor aspekter som samvær, sociale fælleskaber og livskvalitet behandles på lige fod med motion og kost. Forestillingen er målrettet unge i alderen 16-20 år, og skal turnere til en række danske gymnasier forår og efterår 2016.

“Lev livet med stil – et mellemværende” er en forestilling, der med humor og alvor kommer omkring sundhed og livsstil på celle-, individ- og samfundsniveau.

Medvirkende: Andreas Bennetsen (komponist og bassist), Ataf Khawaja (rapper), Stina Mølgaard (skuespiller), Janus Elsig (skuespiller), Rasmus Frederik Larsen(tekniker), Astrid Myntekær (scenograf), Aksel Køie (app udvikler), Dorthe Bille (instruktør og forfatter) samt forskere fra Governing Obesity.

Forestillingen er udviklet med afsæt i videnskabelige oplæg fra: Professor Bente Stallknecht (SUND), Lektor Astrid Pernille Jespersen (HUM), Lektor Morten Ebbe Juul Nielsen (HUM/SCIENCE), Professor Thorkild I A Sørensen (SUND), Professor Anders Sjödin (SCIENCE) og Professor Torben Hansen (SUND).

Om Videnskabsteatret

Videnskabsteatret er etableret med et ønske om at skabe transparens mellem forskningsinstitutioner og det omgivende samfund og skaber et kunstnerisk udtryk, der åbner for indsigt i komplekse begreber. Over de sidste 10 år har Videnskabsteatret produceret 14 forskellige forestillinger med flere genopsættelser og turnéer, bl.a. til gymnasier og kommuner, og har modtaget gode anmeldelser og anerkendelse for evnen til at formidle komplekse videnskabelige emner. Med forestillingen ”Lev livet med stil – et mellemværende” tager Dorthe Bille sammen med gruppen af skuespillere og musikere fat i et emne, der berører os alle, nemlig sundhed og livsstil, og hvad det betyder for os som individer og i fælleskaber.

Om Governing Obesity

Forskning i livsstil, diabetes og fedme er internationale styrkeområder på Københavns Universitet, som har bibragt gennembrud bl.a. indenfor kostens og genernes betydning for vægtændringer, medicinsk behandling af diabetes og fedme, betydning af motion i sundhedsfremme og effekter af politiske regulerende tiltag på sundhed og sygdom. Governing Obesity er et ud af 18 forskningsinitiativer, der blev etableret i 2013 som en del af Københavns Universitets Stjerneprogram for Interdisciplinær Forskning. Formålet med Governing Obesity er at levere nye metoder, indsigter og tilgange til forebyggelse og behandling af overvægt og fedme via effektive interventioner på individ- og samfundsniveau gennem et helt livsforløb.