Videnskabsteater "Lev livet med stil - et mellemværende"

Sundhed er grundlæggende for, at vi som mennesker kan leve det liv, vi ønsker, og vores fysiske og psykiske velvære er med til at sikre et langt liv med god livskvalitet.

“Lev livet med stil – et mellemværende” er resultatet af et samarbejde mellem det interdisciplinære forskningsprojekt Governing Obesity på Københavns Universitet og Videnskabsteatret. Forestillingen kombinerer kunst og videnskab og præsenterer væsentlige, tværvidenskabelige resultater indenfor sundheds- og fedmeforskning.

Introduktion

“Lev livet med stil – et mellemværende” er en forestilling, der med humor og alvor kommer omkring sundhed og livsstil på celle-, individ- og samfundsniveau. Læs her en kort introduktion til forestillingen.

TemaerLev livet med stil - et mellemværende er bygget op omkring 5 gennemgående tematikker som har afsæt i sundheds og fedme-forskningen på Københavns Universitet. På denne side kan du finde centrale publikationer, som forestillingen er baseret på.

ForskerneHer kan du se en oversigt over de forskere der deltog på forårsturnéen 2016, og bliver klogere på deres forskningsområder.

App til træning

I forbindelse med forestillingen er der udviklet en app til træningsbrug, der formidler forskernes viden gennem en 30 minutters lang løbe-tur, hvor musik og ord fortæller og forklarer løberen, hvad der sker i kroppen, mens man løber. Fortællingen er sat op med musik og oplæsning, mens brugeren lærer om "effekterne" af løbeturen både på samfunds-, individ- og celleniveau.

Tak til

Forestillingen "Lev Livet med stil – et mellemværende" er udviklet med støtte fra Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, Uddannelses- og Forskningsministeriets Udlodningsmidler 2015 og Københavns Universitets Stjerneprogram for Interdisciplinær Forskning.

Derudover har Dorthe Bille og Videnskabsteatret modtaget støtte fra Udlodningsmidlerne 2016 til yderligere 10 forestillinger som udmøntes i en turné efterår 2016 og forår 2017.